Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele se svađati

SDP-ov odgovor HDZ-u: ne želimo gubiti vrijeme na prepucavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP odgovorio na napade HDZ-a.

Iz SDP-a su odbacili sve navode s nedjeljne konferencije za novinare HDZ-a, na kojoj je oštro kritizirana Vlada Zorana Milanovića, i, kako ističe SDP-ova glasnogovornica, "ne žele gubiti vrijeme na promašena prepucavanja".

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Dario Hrebak, Predrag Štromar, Veselko Gabričević Utrka s vremenom Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići"

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković i HDZ-ova zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić na konferenciji za novinare su ocijenili da Vlada narušava pravnu sigurnost države, ruši demokratske standarde trodiobe vlasti i neovisnosti sudstva te su kritizirali Zakon o predstečajnoj nagodbi.

"Ne želeći gubiti vrijeme na promašena prepucavanja jer smo uvjereni da građani dobro razlikuju činjenice od obmana, podsjećamo tek na nekoliko nepobitnih činjenica", stoji u priopćenju SDP-ove Službe za odnose s javnošću.

Kako se dodaje "zastupnici HDZ-a glasali su u Hrvatskom saboru za Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnim nagodbama. Zakon je bio nužan jer smo od HDZ-a naslijedili nelikvidnost od 45 milijardi, nenaplaćen porezni dug od 51 milijardu kuna, te 205 tisuća radnika kojima nisu isplaćivane plaće i uplaćivani doprinosi", navodi glasnogovornica Grljak.

HDZ točno u podne 'NAPAO' Vladu

"Kroz sklopljene predstečajne nagodbe do sada je spašeno više od 22.000 radnih mjesta, a nelikvidnost je smanjena na 34 milijardi. To su činjenice, kao što je i činjenica da konačnu odluku o predstečajnim nagodbama donosi sud, a ne ministarstvo financija, kako to javnost želi obmanuti HDZ", dodaje Grljak

"Što se tiče neovisnosti pravosuđa za koju je HDZ zabrinut, ukazujemo tek na neobičnost da su na istoj pressici HDZ-ovci prvo p(r)ozivali pravosudne institucije, a onda govorili o ugrozi tih istih pravosudnih institucija od politike.

Što se tiče ostalih optužbi smatramo u najmanju ruku građanski nepristojnim da o korupciji govore osobe koje su u razdoblju za koje se sudi HDZ-u bile ili visoki dužnosnici HDZ-a ili ministri u Vladi HDZ-a ili potrčkala okrivljenicima u tom postupku. Ili i jedno i drugo i treće", zaključuje glasnogovornica SDP-a, Ivana Grljak. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene