Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krajem listopada

Putin najavio posjet Grabar-Kitarović Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je, prigodom primanja vjerodajnica 20 novih veleposlanika u Rusiji, među kojima i hrvatskog Tončija Stanišića, da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sredinom mjeseca posjetiti Rusiju, javila je novinska agencija TASS.

"Očekujemo da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetiti Rusku Federaciju sredinom listopada", rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Putin "očekuje da će na predstojećim razgovorima biti postignuti sporazumi u političkom, ekonomskom i humanitarnom području, uključujući rješavanje pitanja vezanih za otvaranje ruskog znanstvenog i kulturnog centra u Zagrebu", prenosi TASS.

Ruski predsjednik također je dodao da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa sa Hrvatskom.

U svibnju ove godine Moskvu je posjetio bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier. On je bio prvi hrvatski šef diplomacije koji je posjetio Rusiju nakon 11 godina. Ocijenjeno je da je taj posjet početak nove faze u odnosima između dvije zemlje.

Stierov domaćin, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, izjavio je tom prigodom da se politički dijalog dinamično razvija i da se radi na jačanju odnosa dviju država. Dvije zemlje žele dodatno potaknuti razvoj suradnje, posebice na gospodarskom planu, kazali su. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene