Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brišu odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak.


Vlada je s današnje telefonske sjednice uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak. Amandmanima se mijenjaju članci 4., 5., 10. i 12, toga prijedloga, čime se brišu odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak, izvijestila je Vlada.

Svađa HDZ-a i Linića : 'Takav porez građane bi bacio na koljena'

Vezani članci Nacionalni stožer Nedovoljno za prolaz! Istraživanje otkrilo koju bi ocjenu građani dali Stožeru: ''Oni koji donose odluke ne shvaćaju ozbiljnost stanja'' Andrej Plenković Vlada donijela važnu odluku za one kojima je zabranjen rad, zaraženi Plenković vodio sjednicu od kuće: ''Sankcije su nužne''

'Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva. Pritom je neophodno uvažavati ustavno načelo o ravnomjernosti poreznog opterećenja, kao i načela jednakosti i pravednosti, na način da osobe s većom gospodarskom snagom snose i veće porezno opterećenje', poručili su iz Vlade, dodajući da će se odredba o obveznom podnošenju godišnje prijave za ostvareni drugi dohodak još podrobnije razmotriti te da će se provesti daljnje opsežne analize. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook