Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjenje i poduzetnicima

OVA BI SE ODLUKA GRAĐANIMA MOGLA SVIDJETI Dokumente ćemo plaćati manje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se upravne pristojbe koje se plaćaju tijelima državne uprave, a čine prihod državnog proračuna, smanjuju za 30 posto.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da je to još jedan korak kojim se rasterećuju i građani i poduzetnici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ta se uredba primjerice odnosi na pristojbe koje građani plaćaju za izradu putovnice, koja će se sada plaćati 50 kuna (200 kn u žurnom postupku), za izradu vozačke dozvole, što će sada koštati 15 kuna ili za osnivanje trgovačkog društva, za što će pristojba iznositi 250 kuna.

Pristojbe se smanjuju i poduzetnicima, a potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je da ta uredba pokazuje kako je glavni cilj ekonomske politike Vlade smanjiti teret gospodarstvu, što je zajednički zadatak svih resora.

Donesena je i odluka kojom se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zadužuje za početak prodaje diplomatske i konzularne imovine bivše države.

Odluka je temeljena na informacijama sadržanima u rezoluciji Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivšeg SFRJ iz listopada prošle godine.

Riječ je o nekretninama, umjetninama, i drugoj imovini, a ovom odlukom Ministarstvo vanjskih poslova dobilo je suglasnost za početak prodaje nekretnina s najmanjom traženom cijenom. (Hina)

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene