Ministar obrane Damir Krstičević govorio je o američkoj donaciji oklopnih vozila, koja se više od dvije godine dogovara u tišini, a čiju dostavu očekuju iduće godine. Hrvatski tim izabrao je 60 vozila.

Galerija


Hrvatska će uskoro uputiti zahtjev prema ponuđačima kako bi se dogodine mogao potpisati ugovor o nabavi borbenog aviona. Poručio je to ministar obrane, ali nije htio govoriti o ponudama. Damir Krstičević je, međutim, progovorio o američkoj donaciji oklopnih vozila, koja se više od dvije godine dogovara u tišini, a čiju dostavu očekuju iduće godine.

Hrvatski tim, koji je boravio u Americi izabrao je 60 vozila, ali i još njih 24 za rezervne dijelove. Stara verzija oklopnjaka modela Bradley za pješaštvo nakon toga bi se modernizirala u "Đuri Đakoviću" i prebacila na digitalnu tehnologiju.

Vezani članci Helikopter hrvatske vojske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ponovno priveden švercer oružjem kojeg su vojni piloti prevezli helikopterom, ministar Krstičević razgovarao s pilotima Hrvatska vojska (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ministar Krstičević hrvatskim vojnicima povećao naknade za rad, evo koliko sada iznose

"Kad to sve skupa dobijemo ponudu onda bi krenuli u nacionalnu proceduru koja se treba obaviti, a to je kompletna informacija, odlazak pred Odbor za obranu, a nakon toga odluke iz pozicije Vlade. Vozila bi bila donirana, znači od Vlade SAD-a.

Vlada SAD-a daje još 25 milijuna dolara za početak kompletne modernizacije, nakon toga priča će se događati u 'Đuri Đakoviću' u odnosu na mogućnosti i otprilike vezano za vozilo cijena je dva do pet milijuna dolara", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.