Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stekli se uvjeti za Sabor

Bianca Matković razriješena dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bianca Matković je, kako doznajemo, razriješena dužnosti državne tajnice Ministarstva gospodarstva.

Nakon prave zbrke nastale oko njezina razrješenja, prema posljednjim informacijama iz Vlade, Bianca Matković je razriješena dužnosti. Naime, njezin šef, ministar gospodarstva Đuro Popijač, danas je dva puta potvrdio da je razriješena, da bi iz Vlade stiglo priopćenje da ipak nije. U novom priopćenju iz Vlade, koje je stiglo kasno poslijepodne, i službeno je potvrđeno razrješenje Biance Matković s dužnosti državne tajnice, uskoro će biti poslano iz Vlade.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Nakon što je prije nekoliko dana podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost te podnijela zahtjev za aktiviranjem saborskog mandata, Vlada je bivšu ministricu razrješila ove dužnosti. Time su se u potpunosti stekli uvjeti za ulazak Biance Matković u Sabor.

>> Odlazi li Bianca Matković u Sabor?

Ovom odlukom Vlade prekinuto je nagađanje zbog čega premijerka Jadranka Kosor nije odmah odlučila prihvatiti ostavku Biance Matković i razriješiti je dužnosti prije nego je u Saboru bilo glasovanje o državnom proračunu za slijedeću godinu. Objašnjenje Vlade je bilo da se to nije dogodilo jer je Matković imala još posla u Ministarstvu gospodarstva gdje je obavljala dužnost državne tajnice.

Prije nego je počela obavljati ovu dužnost, Bianca Matković je bila ministrica bez portfelja. Kako se za nju uvijek pričalo kako je odana bivšem premijeru Ivi Sanaderu, javnost nije začudilo kada ju je u ožujku razrješila tu dužnosti. Isto tako, premijerka Kosor ju je smijenila iz Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Uspon Biance Matković počeo je zajvaljujući bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Upravo je za vrijeme njegova vladanja Matković ušla u Vladu, ali i postala predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski. Prije toga Bianca Matković je obavljala dužnost državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te glavne koordinatorice za praćenje aktivnosti vezanih uz pregovore s Europskom unijom. Zahtjevom za aktiviranjem saborskog mandata pokrenute su priče o novoj eventualnoj suradnji Biance Matković i njenog nekadašnjeg šefa Ive Sanadera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene