Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zatvorenom dijelu sjednice

Vlada prihvatila stajalište za sastanak Europskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je usvojila stajalište za sutrašnji sastanak Europskog vijeća, ali ga u skladu s praksom nije javno objavila.

Hrvatska je Vlada na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila stajalište za sastanak Europskog vijeća koji se održava danas i sutra u Bruxellesu, a također je usvojeno stajalište za izvanredni sastanak Vijeća za opće poslove (GAC) koji će se održati 30. listopada.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Analiza Ivane Petrović Čelnici EU-a na najneizvjesnijem samitu posljednjih godina: "Oko dvije točke mora se postići konsenzus, a Orban opet pravi probleme" Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli"

>> Milanović: Želimo zaštiti potrošače od banaka!

Budući da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskog vijeća i Vijeća ministara EU, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, priopćeno je danas iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Također, dinamika rada i priprema sastanaka Europskog vijeća i Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka, dodaje se u priopćenju.

Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatske.

Vlada RH će sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor, navode iz Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene