Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vlada preniskom početnom cijenom dionica oštetila proračun'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je danas kako je u prodaji dionica T-HT-a državni proračun oštećen za oko dvije milijarde kuna te je prozvala Vladu zbog prenisko postavljene početne cijene dionica ustvrdivši da je time podilazila biračima.

Čelnica DC-a navela je kako je upravo u trenutku održavanja njezine konferencije za novinare cijena dionice T-HT-a na Zagrebačkoj burzi, gdje je danas u 10 sati počelo trgovanje tim dionicama, bila viša od 400 kuna. Kako su građani dionice kupili po cijeni od 265 kuna, umjesto prvotno najavljenih 320 kuna, "već ovog trenutka iz državnog proračuna nestalo je oko dvije milijarde kuna", upozorila je Škare Ožbolt.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici Sjednica Vlade - 15 usporavanje inflacije Vlada usvojila proračunski plan za iduću godinu: Realni rast BDP-a 2,8 posto

"Cijena od 265, umjesto 320 kuna, koliko je bilo predviđeno da će iznositi, čisti je dar Vlade, ali je velika šteta državnom proračunu", istaknula je čelnica DC-a i dodala da se prema trenutačnom stanju na burzi vidi "da bi građani i dalje zaradili, a država bi u proračunu imala preko dvije milijarde kuna više, da je cijena dionica bila 320 kuna. Umjesto da su zaradili i država i građani, događa se upravo suprotno", rekla je Škare Ožbolt.

"Vlada nije vodila brigu o razvoju nego isključivo o svojim
interesima, a to su izbori", ocijenila je Škare Ožbolt i ustvrdila da je to debelo podilaženje biračima koji su kupili dionice i "preskupi pokušaj kupovanja glasova i to našim novcem".

"Razliku u proračunu platit će dva milijuna građana koji nisu kupili dionice T-HT-a i govorim u njihovo ime", istaknula je predsjednica DC-a i dodala da očekuje reakciju i drugih stranaka.

Trgovanje dionicama HT - Hrvatskih telekomunikacija počelo je danas u 10 sati na Zagrebačkoj burzi, a prva transakcija dionica obavljena je po cijeni od 402 kune za dionicu, što je za 51 posto više od cijene po kojoj su ju građani kupili - od 265 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene