Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložena i dva člana Nadzornog odbora

Vlada predložila novog predsjednika uprave Petrokemije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela zaključak za predlaganje Josipa Jagušta za novog predsjednika Petrokemije.

Vlada Republike Hrvatske na današnjem zatvorenom dijelu sjednice donijela je zaključak kojim se preporuča Hrvatskom fondu za privatizaciju imenovanje dva člana Nadzornog odbora Petrokemije d.d. i to Ivu Galić i Miju Šepaka, a ujedno je donijela i zaključak kojim se zadužuje Hrvatski fond za privatizaciju da putem svojih predstavnika u Nadzornom odboru spomenutog Društva predloži imenovanje Josipa Jagušta za novog predsjednika Uprave Petrokemije d. d, priopćeno je iz Vladina ureda za informiranje. Na dužnost državne tajnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa imenovana je dr. sc. Ivana Mrkonjić, a na dužnost državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva imenovan je Robert Markt, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Prihvaćeno je Izvješće o poduzetim aktivnostima u vezi nezakonitog rada i zapošljavanja malodobnika u razdoblju od 1. listopada 2009. do 31. ožujka 2010. godine. U tom razdoblju inspektori rada Državnog inspektorata, od ukupnog broja provedenih inspekcijskih nadzora, u 24 nadzora utvrdili su nezakonitosti vezane uz rad i zapošljavanje malodobnika, od toga 19 inspekcijskih nadzora iz područja radnih odnosa i 5 inspekcijskih nadzora iz područja zaštite na radu. U navedenim nadzorima utvrđeno je ukupno 64 povrede prekršajno sankcioniranih odredaba zakona i drugih propisa iz područja radnih odnosa i zaštite na radu, temeljem kojih je nadležnim prekršajnim sudovima podneseno ukupno 26 optužnih prijedloga, stoji u priopćenju.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo Vlade nad humanitarnom akcijom 'Malo svjetlo nade' koja će se održati u Zagrebu, 14. lipnja 2010. godine te pokroviteljstvo nad Gospodarskim forumom s dodjelom nagrade 'Zlatna bilanca' najuspješnijim hrvatskim tvrtkama koji će se održati u Zagrebu, 26. svibnja 2010. godine. Priopćeno je i da je dana suglasnost Hrvatskom školskom športskom savezu, za organizaciju i održavanje Svjetskog školskog prvenstva u rukometu 2012. godine, u Varaždinu.

Hrvatska u programu cjeloživotnog učenja

Pokreće se postupak za sklapanje Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije u vezi s Pripremnim mjerama za sudjelovanje Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje i programu Mladi na djelu u okviru programa IPA - komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2009. godinu. Ukupna vrijednost predmetnog Programa IPA je 24.455.000,00 kuna, od čega darovnica Europske unije Republici Hrvatskoj iznosi 18.250.000,00 kuna, dok će ostatak iznosa osigurati tijela državne uprave u svojim proračunima.

Također se pokreće postupak za sklapanje Ugovora o darovnici između Republike Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt obnove sustava grijanja i tople vode Doma za djecu i mladež Tuškanac. Sklapanje Ugovora o darovnici predlaže se radi dobivanja bespovratnih sredstava u iznosu koji neće prelaziti iznos od 120.000 eura kojim sredstvima će se, sukladno Ugovoru o darovnici, financirati Projekt obnove sustava grijanja i tople vode Doma za djecu i mladež Tuškanac, stoji u priopćenju.

Prihvaćen je Nacrt memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kanade o mobilnosti mladih i Nacrt izjave o potpisivanju Memoranduma. Prihvaćanje predmetnog Memoranduma u skladu je s područjem 7. Mobilnost, informiranje i savjetovanje Nacionalnog programa za mlade 2009. do 2013. godine, te će uvelike pridonijeti poboljšanju obrazovne, kulturne i radne mobilnosti mladih obiju država, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene