Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto 80

Vlada predlaže smanjenje rtv pretplate na 60 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihvati li Hrvatski sabor vladine izmjene Zakona o Hrvatskoj radio televiziji, građani bi od 1. kolovoza rtv pretplatu umjesto dosadašnjih 80 kuna plaćali 60 kuna.

Vlada je, naime, na današnjoj sjednici predložila da se pristojba koju građani plaćaju za taj javni servis smanji s 1,5 na 1,125 posto prosječne neto plaće zaposlenih u Hrvatskoj prema statističkim podacima za prethodnu godinu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Visina pristojbe predstavlja značajan teret građanima s obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju te ju je nužno uskladiti s platežnom moći građana, kazao je ministar kulture Božo Biškupić.

Pristojba bi tako iznosila 60 umjesto dosadašnjih 80 kuna, a procjenjuje se da će se prihodi HRT-a po osnovi te pristojbe smanjiti za 25 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene