Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada RH traži pomoć građana pri oblikovanju Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i za turizam ključnih zakona.


Na stranicama Ministarstva turizma objavljeno je kako je pokrenut projekt 'e-konzultacije' kojim žele potaknuti građane i sve zainteresirane na slanje svojih prijedloga, ideja i mišljenja o projektima Ministarstva.

Vezani članci Premijer Albanije Edi Rama (Foto: DANNY GOHLKE/DPA/PIXSELL) Edi Rama treći put postao premijer, izglasana prva vlada u kojoj prevladavaju žene Zagreb: Sunčano poslijepodne u središtu grada Priča iz Zagreba koja vraća vjeru u ljude: Mladić izvukao jednu mamu iz nevolje koja se svakome može dogoditi

>> Vlada na Facebooku upitala građane: Kako biste vi riješili nezaposlenost?

Građane se želi aktivno uključiti i u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata koji će ove godine biti upućeni u proceduru. Svoje prijedloge za izmjenu Zakona o pružanju usluga u turizmu građani mogu poslati do 15. svibnja na e-mail savjetovanje@mint.hr, dok do 15. rujna mogu slati prijedloge za izmjenu Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Osim toga, svi građani mogu se uključiti i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma koju priprema Institut za turizam. Prijedlozi, ideje i mišljenja mogu se poslati do 1. kolovoza na e-mail adresu strategija@iztzg.hr, ali i na forumu forum.iztzg.hr.

Strategija će odgovoriti na ključna pitanja te će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, a ujedno će biti i osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU, ističu u Ministarstvu turizma.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.