Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada RH traži pomoć građana pri oblikovanju Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i za turizam ključnih zakona.


Na stranicama Ministarstva turizma objavljeno je kako je pokrenut projekt 'e-konzultacije' kojim žele potaknuti građane i sve zainteresirane na slanje svojih prijedloga, ideja i mišljenja o projektima Ministarstva.

Vezani članci Korona, Rijeka, ilustracija I u vodećoj županiji po testiranju su na iglama: "Bilo kakav eksces mogao bi ugroziti rezultate koje čuvamo" Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo"

>> Vlada na Facebooku upitala građane: Kako biste vi riješili nezaposlenost?

Građane se želi aktivno uključiti i u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata koji će ove godine biti upućeni u proceduru. Svoje prijedloge za izmjenu Zakona o pružanju usluga u turizmu građani mogu poslati do 15. svibnja na e-mail savjetovanje@mint.hr, dok do 15. rujna mogu slati prijedloge za izmjenu Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Osim toga, svi građani mogu se uključiti i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma koju priprema Institut za turizam. Prijedlozi, ideje i mišljenja mogu se poslati do 1. kolovoza na e-mail adresu strategija@iztzg.hr, ali i na forumu forum.iztzg.hr.

Strategija će odgovoriti na ključna pitanja te će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, a ujedno će biti i osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU, ističu u Ministarstvu turizma.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.