Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Republike Hrvatske na svojm Facebook profilu upitala je građane kako bi oni riješili gorući problem nezaposlenosti.


'Uhvatiti se u koštac s rješavanjem nezaposlenosti nije lako. Kako bi vi pomogli poduzetnicima, mladima, ženskim osobama? Što najviše koči hrvatskog radnika?', upitala je Vlada putem Facebooka građane.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o građanskom odgoju, ali i zahtjevu dijela zagrebačkih škola: "Zatražile su skraćenje nastavnog sata na 40 minuta" Ljubljana, ilustracija Susjedi će morati paziti što govore: Za vrijeđanje članova Vlade plaćat će se paprene kazne

A oni imaju različita mišljenja. Velik je broj onih koji smatraju da za ovaj problem nema rješenja, pa predlažu svim dragim i mladim ljudima da iz Hrvatske što dalje bježe. Drugi predlažu nešto konkretnija rješenja. Jedno od njih je smanjenje birokracije, zapošljavanje u proizvodnji, omogućavanje mladim ljudima da dobiju državne stanove, ulaganje u turizam, ne plaćanje crkve.

Velik broj komentatora složan je da razvoj Hrvatske, a time i smanjenje nezaposlenosti, koče nesposobni političari koje uopće nija briga za građane, radnike i seljake već gledaju samo sebe.

Ima i građana koji su putem Facebooka poručili Vladi da je nevjerojatno što ima obraza javno postavljati takva pitanja jer je na njima da narodu ulijevaju optimizam otvaranjem novih radnih mjesta. Zapitali su ih zar nije njihov posao rješavanje takvih pitanja i zaključili da je sramotno za što dobivaju plaću.