Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Potez koji će smanjiti kamate?

Ministrica Dalić: Vlada pozdravlja odluku HNB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica financija Martina Dalić izjavila je kako Vlada pozdravlja odluku Hrvatske narodne banke.

Odlukom Hrvatske narodne banke hrvatski bankovni sustavu dobio je na raspolaganje oko 6,3 milijarde kuna za kreditiranje projekata u gospodarstvu, a Dalić je ocijenila kako je to potez koji će smanjiti kamatne stope i učiniti likvidnijim bankarski sustav.

Dalić je, odgovarajući na pitanja novinarima u Saboru nakon rasprave o prijedlogu zakona o jamstvenom fondu, kazala kako je HNB nezavisna institucija koja svoje odluke donosi potpuno nezavisno i bez potrebe za konzultacije s vladom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> HNB spašava gospodarstvo: Banski dvori odgovorili Rohatinskom

>> 'Rohatinski je poručio Vladi da je nekompetentna'

'Na takav način je HNB odlučivao svaki put do sada kada je mijenjao instrumente monetarne politike, pa ni u ovom trenutku ne vidim ništa neobično', dodala je i kazala kako Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa.

'Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa jer mislim da je ovo sigurno potez koji će učiniti bankarski sustav likvidnijim nego što je bio do sada i smatram da je to najbolji način i put da se provede ono o čemu smo govorili puno puta, a to je smanjivanje kamatnih stopa', kazala je Dalić i potvrdila da je, od kako je ministrica, s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim razgovarala nekoliko puta. (HIna)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene