Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prešla 3.000 kuna

Vlada podigla minimalnu plaću za 32,83 kune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas uredbom odredila visinu minimalne plaće za iduću godinu u bruto iznosu od 3.017,61 kuna, što je za tridesetak kuna više od sadašnjeg iznosa minimalne plaće.

Iznos minimalne plaće određen je imajući u vidu poovećanje udjela minimalne plaće u prosječnoj plaći, uvažena je čijenica da se gospodarstvo još uvijek nalazi u recesiji, kao i da je pala kupovna moć građana, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Ilustracija divljanje cijena Život na minimalcu: Kako izgleda frižider radnika koji radi za najnižu plaću

Minimalna plaća stoga je povećana za 32,83 kune, rekao je Mrsić dodavši da se socijalni partneri nisu suglasili s njenim iznosom. Vlada je donijela i odluku o ograničenju novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama u idućoj godini.

Za isti rad svima jednake plaće?

Ministar uprave Arsen Bauk objašnjava da se ograničenje ne odnosi na zapošljavanja na upražnjena radna mjesta zbog prestanka ugovora o radu, popunjavanje radnih mjesta radi zamjene, te zapošljavanja na radna mjesta koja će se sistematizirati nakon proširenja djelokruga javnih službi.

Ograničenje se također ne odnosi na javne službe koje će početi s radom nakon stupanja na snagu odluke, na zapošljavanja koja su već započeta i zapošljavanja osoba u javnim ustanovama koje sudjeluju u upravljanju, provedbi i reviziji Europskih strukturnih i kohezijskih fondova EU, te osoba koje su obvezne poduzimati aktivnosti potrebne za završetak provedbe programa IPA. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene