Premijer Milanović i članovi Vlade su jutros počeli s velikom akcijom čišćenja Hrvatske.


Najveća ekološka akcija Zelena čistka započela je jutros u organizaciji Udruge Žmergo. Tijekom dana očekuje se uključenje 30 000 volontera, a jutros su u Zagrebu (lokacija Retkovci III) već čistili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te premijer Zoran Milanović s članovima Vlade.

Vezani članci Ivica Mandić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Analitičar Ivica Mandić o Milanoviću: "Neka se oni svađaju u sobi, ali neka izađu sa jedinstvenim stavom" Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Nakon što su Mađari za Fausta Vrančića rekli je "mađarski Da Vinci" svoju pogrešku su samo djelomično ispravili

>> 'Let's do it!': I Hrvatska se pridružuje najvećoj svjetskoj akciji čišćenja okoliša!

Na ovoj lokaciji prisustvovali su Mirando Mrsić, ministar rada i socijalnog sustava, Mirela Holy, ministrica prirode i zaštite okoliša te Orsat Miljenić, ministar pravosuđa.

Kampanja "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja se provodi u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World cleanup 2012." najveća je akcija čišćenja nepravilnih odlagališta otpada, a Hrvatska će se ovoj međunarodnoj akciji pridružiti prvi put.

Akciji koja je 2008. godine pokrenuta u Estoniji do sada se pridružila čak 91 zemlja. Svjetska iskustva pokazuju da volonteri u samo jednome danu mogu očistiti otpad za koji bi državi trebalo nekoliko godina i milijuni eura.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju