Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada RH se priopćenjem osvrnula na plakate koji su se jučer pojavili na Trpinjskoj cesti, kao i na današnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP.


U povodu uvredljivih i sramotnih plakata, koji su se jučer pojavili na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine koji ne pridonosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana Republike Hrvatske.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry Britanci šokirani novim ispadom Meghan i Harryja: "Odjekuju bijesom i pakošću, bit će još gore!" Slika nije dostupna Na vukovarskoj Trpinjskoj cesti osvanule šokantne naljepnice

Također, oštro osuđujemo današnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojima se, promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske.

Cilj organizatora i sudionika spomenutih akcija sračunat je i usmjeren na poticanje straha i netolerancije u društvu i u suprotnosti je s ciljevima Vlade Republike Hrvatske u postizanju pravne sigurnosti, političke stabilnosti i gospodarskog rasta i napretka hrvatskih ljudi.

Vlada Republike Hrvatske odlučno se protivi svim pojavnim oblicima govora mržnje, netolerancije i diskriminacije od strane pojedinaca i skupina koje se ne mire s postojanjem i razvitkom moderne, demokratske i prosperitetne hrvatske države, te u tom smislu djeluju državne institucije.