Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada će u ponedjeljak održati radni sastanak na kojemu će se razmotriti mogući načini rješavanja problema huligana.


Predsjednica i premijer tehničke Vlade sa svojim ministrima cijeli dan su telefonski analizirali jučerašnju situaciju, no može li tehnička Vlada nešto učiniti? Tijekom telefonskog razgovora išli su u smjeru mogu li i hoće li ići u smjeru izmjena zakona o suzbijanju nereda. O tome će opozvani premijer razgovarati sa svojim kolegama u ponedjeljak na sastanku. Ostaje i problem što mogu poduzeti kao tehnička Vlada.

Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV doznaje da tehnička Vlada može ići u kozmetičke zahvate kao izmjene određenih odredbi zakona, a nekad se mijenja i cijeli zakon. Sve dok Sabor nije raspušten to se može učiniti i to u vrlo kratkom roku.

Sastanak u ponedjeljak

Vezani članci Slika nije dostupna 'Politika je dopustila HNS-u da postane država u državi' Slika nije dostupna '25 ljudi pod zaštitnim mjerama po odluci direktora utakmice je pušteno na stadion'

Vlada Republike Hrvatske odlučna je u namjeri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije i u ponedjeljak, 20. lipnja, bit će održan radni sastanak na kojemu će se razmotriti mogući načini rješavanja ovoga problema, ističe se u priopćenju što ga je u subotu uputila vlada nakon hitnih konzulatacija.

Predsjednik tehničke Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je hitne konzultacije s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom o huliganskom izgredu koji se jučer dogodio na utakmici u St. Etienneu, između reprezentacija Hrvatske i Češke, stoji u priopćenju.

Zato će se u ponedjeljak, 20. lipnja, održati radni sastanak na kojem će se razmotriti mogući načini rješavanja ovoga problema. Uz premijera Tihomira Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

"Vlada Republike Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posljednji huliganski izgred, poslat će jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihova divljačkog primitivizma", stoji u priopćenju.

S obzirom da je u Republici Hrvatskoj na snazi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, navodi se kako se razgovaralo o mogućnostima hitnih izmjena pojedinih odredbi, odnosno članaka zakona, ali i o tome koliko je zakon koji je na snazi do sada u potpunosti i primjenjivan. Ističe se da je o tome premijer Tihomir Orešković u subotu razgovarao i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Podsjeća se da su hrvatska Vlada, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, još prije početka Europskoga nogometnog prvenstva, uključeni u sve sigurnosne procese s francuskim kolegama koje još jednom pozivaju da spriječe ovakve sulude nasilne radnje neodgovornih pojedinaca koji narušavaju ugled Republike Hrvatske, ali i ugrožavaju sigurnost svojim postupcima. Hrvatska strana formirala je i poseban tim hrvatskih policajaca koji pomaže policiji domaćina u sprječavanju ovakvih huliganskih izgreda, ali i u svim ostalim sigurnosnim aspektima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju