Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Korčuli

Iz Vlade poručili Škori: "Čekamo kandidata koji će odgovarati na pitanja i neće bježati od novinara"

Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr)
Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Miroslav Škoro koji je na Facebooku napisao da su vladajući izgubili "doticaj sa stvarnošću i narodom" jer je policija privela muškarca koji je na Korčuli premijeru Andreju Plenkoviću vikao "Ćaća".

Policija je na Korčuli uhitila čovjeka koji je Andreja Plenkovića pozdravio uzvicima "Živio ćaća!" držeći papir na kojem je pisalo "Ćaća" dok je premijer silazio s glisera.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Kako kaže policija, 61-godišnjak je remetio javni red i mir pa mu prijeti i novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kazna zatvora do 30 dana.

Na uhićenje je reagirao predsjednički kandidat i pjevač Miroslav Škoro koji je na Facebooku napisao: "Cijelo vrijeme, od kada sam pogledao snimku s Korčule, ne mogu shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje. Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao. Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom".

Iz Vlade su se pak osvrnuli na njegovu poruku i poručili kako i dalje "čekaju kandidata koji poziva na doticaj sa stvarnošću i s narodom da se udostoji pojaviti i odgovoriti na pokoje novinarsko pitanje, umjesto da kontinuirano od toga bježi".

Što se tiče incidenta na Korčuli Vlada tvrdi da je policija postupala samostalno i sukladno zakonu, a da premijer kao štićena osoba ne može davati naloge policiji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene