Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je službeno sve spremno, srpski jezik i pismo u službenu upotrebu uvest će se tek nakon drugog kruga lokalnih izbora.


Razlog je procjena da bi ćirilica dominirala kampanjom i išla u korist protivnicima primjene Ustavnog zakona. Dogovor iz Zagreba iznenadio je predstavnike Srba u gradu na Dunavu, koji su od nadležnih zatražili da bez odlaganja pristupe postavljanju dvojezičnih natpisa.

>> Srbi u Vukovaru traže hitno uvođenje ćirilice

Vezani članci Tribina o odlagalištu otpada Lovornik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Žestoka tribina u Pločama, ministar Ćorić pod salvom kritika: "Ministre, možete samo preko naših tijela" Iva Marinović iz SOS građanske inicijative Ploče i Paula Klaić Saulačič (Foto: Dnevnik.hr) Ploče na nogama zbog odluke da sav dubrovački otpad ide k njima: ''Narod nije znao ništa, odluke su donesene nama iza leđa"

'Neka izbori završe u miru, i time u stvari izbijamo iz ruku argument onih koji žele mržnju i podjele ništa drugo, a nakon izbora će se provesti zakon. neće biti ćirilica nego će biti zakon', kazao je premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook