Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica u Banskim dvorima

Premijer Plenković o raspravi u Saboru: "Odbili smo sve navode oporbe protiv Kujundžića kao neutemeljene i neosnovane"

Vlada je na današnjoj sjednici između ostalog raspravljala o konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje.

U uvodu sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na maratonsku raspravu o ministru Milanu Kujundžiću u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

"Vidjeli ste stavove. Sukladno stavu koji smo zauzeli ovdje na Vladi prije nekoliko tjedana, kao i raspravu, glasanje očekujemo u petak. Naravno da smo odbili sve navode oporbe kao neutemeljene i neosnovane", najavio je Plenković.

Zahvalio je ministricama i ministrima na njihovu doprinosu za godišnje izvješće. "Mislim da smo u ovom sintetiziranom obliku uspjeli prikazati najvažnije akcente naših postignuća, prijedloga, zakonskih, reformskih, svih aktivnosti koje su unaprijedile Hrvatsku i omogućile kvalitetniji život našim sugrađanima u ovih godinu dana iza nas, a osobito kad se osvrnemo na tri godine mandata Vlade", kazao je Plenković.

Premijer Plenković kazao je i da je Vlada imala dijalog s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije. "Bio je vrlo konstruktivan i protekao je u razmjeni mišljenja o unaprjeđenju odnosa između države, Vlade i Katoličke crkve u Hrvatskoj", dodao je.

 

Jednokratna pomoć Iranu, Jemenu i Mozambiku

 

Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluke o upućivanju jednokratne humanitarne pomoći Iranu, Jemenu i Mozambiku, ukupno 100 tisuća američkih dolara. Humanitarnu pomoć Iranu, vrijednu 25 tisuća američkih dolara, uputit će putem Svjetske zdravstvene organizacije, u Jemen će biti upućeno 50 tisuća američkih dolara putem Fonda UN-a za djecu, a u Mozambik 25 tisuća američkih dolara putem Svjetskog programa za hranu.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je, obrazlažući odluku, kako se pomoć šalje u skladu s multilateralnim angažmanom i proaktivnim djelovanjem odnosno sudjelovanjem Hrvatske u pomoći kako bi se ublažile patnje i nestabilnosti u zemljama gdje je to potrebno. Pomoć koju međunarodna zajednica prikuplja za Iran bit će iskorištena za ublažavanje posljedica poplava koje su u ožujku i travnju zahvatile veći dio zemlje, u Mozambiku za ublažavanje posljedica ciklona, a u Jemenu za pomoć stanovništvu u potrebi kao posljedici sukoba u toj državi.

Produljen zakup prostora za potrebe Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i dalje će ostati u Zagrebtoweru jer je Vlada donijela odluku o nastavku zakupa toga prostora do 2024. Odluka je donesena jer istječe sadašnji ugovor o zakupu koji je sklopljen 2014. na pet godina, a s obzirom na to da Ministarstvo državne imovine nema na upravljanju nekretnine u vlasništvu države adekvatne veličine, dalo je suglasnost na sklapanje novog ugovora, izvijestio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Predmet ovog ugovora je zakup prostora bruto površine od 5.439 metara četvornih zajedno s 51 parkirnim mjestom na novih 5 godina. "Ukupna petogodišnja obveza za zakup i održavanje iznosi 45,6 milijuna kuna s PDV-om", rekao je Ćorić. Također na pet godina, produljen je i zakup prostora za Fond za zaštitu okoliša, a radi se o 4.668 metara četvornih i 49 parkirnih mjesta. "Obveza za petogodišnje razdoblje iznosi 38,7 milijuna kuna s PDV-om", naveo je Ćorić. (Hina,M.V.)

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene