Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dnevnom redu Vlade je 25 točaka.


Premijer Milanović osvrnuo se na 7. točku dnevnog reda - prijedlog odluke o dopuni Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj - lipanj 2015. godine.

Vezani članci Zoran Milanović o svojoj kandidaturi za predsjednika RH (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Milanović oštro odgovorio premijeru: ''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu'' Sjednica Vlade (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Vlada u Sabor uputila zakon o braniteljima: Medved nabrojio izmjene

Rekao je da je to vrlo važno jer se na taj način omogućuje da Hrvatska i dalje ima vrlo visok postotak osoba koje završavaju srednju školu.

Ministar Mornar rekao je pak da sredstva financiranja troškova prijevoza srednjoškolaca izuzimaju od ovrha.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade bilo je 25 točaka.

Među ostalima, na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bili su prijedlozi izmjena Prekršajnog zakona, Zakona o sudovima za mladež, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i konačni tekst novoga zakona o zaštiti novčarskih institucija.

'Izgubili medijsku bitku'

Vlada je raspravljala i o prijedlogu odluke o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih od poplave i tuče u 2014. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji te pomoći za štete nastale od poplave u kolovozu 2014. godine u Gradu Slatini u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tu je i prijedlog dopune Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj - lipanj 2015. godine, kao i prijedlog odluke o prijenosu prava upravljanja stanovima u državnom vlasništvu s Ministarstva obrane na Ministarstvo branitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook