Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović o proslavi Oluje: 'Jesmo to konačno riješili? Neće biti izvanredne pressice?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otvorenom dijelu današnje sjednice Vlade bile su 24 točke dnevnog reda.

10:29 - Predzadnja točka dnevnog reda današnje sjednice Vlade odnosila se na proslavu 20. godišnjice Oluje. Nakon što je ministar Kotromanović iznio prijedlog  odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i rekao tko će biti članovi, oglasio se premijer Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

'Jesmo to konačno riješili? Neće biti izvanredne pressice?',pitao je premijer. Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je sazvala izvanredno obraćanje kako bi javnost informirala o svojim stavovima o proslavi 20. godišnjice Oluje.

10:21

10:18 - Govoreći o Izvješću o provedbi revidiranog Schengenskog akcijskog plana za 2014. godinu ministar Ranko Ostojić rekao je da smo dosad iskoristili 8 mil. eura iz Schengen Facility fonda, a raspisana su 54 natječaja za još 102 mil. eura.

10:12

10:06 - Govoreći o izvršenju državnog proračuna za 2014. godinu ministar Boris Lalovac rekao je da se vide pozitivni pomaci u makroekonomskim pokazateljima.

'Porast izvoza roba i usluga, tijekom 2014. zabilježen je rast industrijske proizvodnje, bilježi rast i promet u malim trgovinama, rekordan broj dolazaka i noćenja', nabrojao je.

'Pozitivni pomaci što se pogotovo osjećaju u krajnjem dijelu godine utjecali su i na pozitivne utjecaje i na proračun', rekao je Lalovac.

'Bitno je iskazati da nisu pozitivne stvari samo na strani prihoda nego i na strani rashoda', kaže ministar.

'Deficit u ovom dijelu MMF-ove metodologije iznosio je ukupno 4,1 posto ili 13,5 milijardi kuna', rekao je ministar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene