Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek)
Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Foto: Pixsell,Patrik Macek

General-bojnik Krešo Tuškan razriješen je dužnosti člana Stožera civilne zaštite RH, a novim je članom imenovan brigadni general Ivan Turkalj kao predstavnik Ministarstva obrane, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade u četvrtak.


Vlada je na zatvorenom dijelu usvojila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za studeni, a doneseno je i više kadrovskih rješenja.

Zbog isteka mandata Goran Kolarić razriješen je dužnosti glavnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja te mu je dano ovlaštenje za obavljanje poslova do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata razriješen je dio članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje - Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac, Josip Kovačić i Višnja Stanišić. Novim članovima Upravnoga vijeća koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav i na prijedlog udruga umirovljenika imenovani su Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac i Višnja Fortuna. Predstavnik radnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje imenovat će se kasnije po okončanju propisanog postupka.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera Kad ćemo doznati nove mjere? Presica Nacionalnog stožera otkazana bez objašnjenja

Konferencija za medije Nacionalnog stožera - 2 4080 novozaraženih i 48 preminulih, mijenja se zakon koji će dopustiti kažnjavanje: ''Sigurno je da će to biti malo ozbiljnija kazna''

Zbog isteka mandata razriješena je i zamjenica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Josipa Herceg Zeba te je ponovno imenovana s 23. prosincem.