Obavijesti Pretražite Navigacija
Predstavnik Ministarstva obrane

Imenovanja na zatvorenom dijelu sjednice Vlade: Brigadni general novi je član Nacionalnog stožera

Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek)
Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Foto: Pixsell,Patrik Macek
General-bojnik Krešo Tuškan razriješen je dužnosti člana Stožera civilne zaštite RH, a novim je članom imenovan brigadni general Ivan Turkalj kao predstavnik Ministarstva obrane, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade u četvrtak.

Vlada je na zatvorenom dijelu usvojila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za studeni, a doneseno je i više kadrovskih rješenja.

Zbog isteka mandata Goran Kolarić razriješen je dužnosti glavnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja te mu je dano ovlaštenje za obavljanje poslova do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata razriješen je dio članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje - Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac, Josip Kovačić i Višnja Stanišić. Novim članovima Upravnoga vijeća koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav i na prijedlog udruga umirovljenika imenovani su Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac i Višnja Fortuna. Predstavnik radnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje imenovat će se kasnije po okončanju propisanog postupka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna konferencija u petak Kad ćemo doznati nove mjere? Presica Nacionalnog stožera otkazana bez objašnjenja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet srušen rekord 4080 novozaraženih i 48 preminulih, mijenja se zakon koji će dopustiti kažnjavanje: ''Sigurno je da će to biti malo ozbiljnija kazna''

Zbog isteka mandata razriješena je i zamjenica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Josipa Herceg Zeba te je ponovno imenovana s 23. prosincem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene