Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada opovrgava

'Ne pregovaramo s Rosneftom o preuzimanju ili prodaji državnog udjela u Ini'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je opovrgnula da pregovara s ruskom naftnom kompanijom Rosneft o preuzimanju ili prodaji državnog udjela u Ini.

Iz Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH izvjestili su kako je netočna informacija da Vlada RH pregovara s ruskom naftnom kompanijom Rosneft o preuzimanju ili prodaji državnog udjela u Ini.

Informaciju da hrvatska Vlada razgovara s Rosneftom o prodaji dijela državnog udjela u INA-Industriji nafte, nastojeći tako riješiti spor s mađarskim MOL-om po pitanju kontrole nad hrvatskom kompanijom, objavio je Bloomberg.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković POSLJEDNJA PRIJE IZBORA Ovo se rijetko viđa, sjednica Vlade počela na nesvakidašnji način: "Hrvatskoj su uplaćena 162 milijuna eura" Davor Filipović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 ZA DNEVNIK NOVE TV Filipović objasnio zašto šalje izvanrednu reviziju u HEP: ''Svakome treba vjerovati, ali nakon što se provjeri''

>>Inu kupuje ruski naftni div Rosneft?!

Pozivajući se na izvore bliske pregovorima, Bloomberg piše da je Hrvatska spremna smanjiti svoj udjel u Ini na 25 posto plus jednu dionicu, uz uvjet da je MOL također spreman prodati svoj udjel.

MOL u Ini drži 49,08 posto, a hrvatska država 44,84 posto udjela.

U Ministarstvu gospodarstva pisanje Bloomberga nisu htjeli komentirati, podsjećajući kako je hrvatska Vlada otvorila pregovore s mađarskim MOL-om oko izmjena dioničarskog ugovora za Inu i ti pregovori počinju 18. rujna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene