Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada na proslavi Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivo Sanader i cijela hrvatska vlada, te predsjednik Sabora Vladimir Šeks nazoče središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 11. obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader položili su vijence za sve poginule hrvatske branitelje na gradskom groblju u Kninu. 

Pročitajte i ovo Polaganje vijenaca na spomen-obilježje (Foto: Vijesti u 14h) TUŽNA OBLJETNICA Svjedočanstva preživjelih iz Veleprometa: "Nisam mogla zamisliti da čovjek može drugog čovjeka toliko mrziti" Slika nije dostupna Uoči obljetnice 'Oluje' Državna izaslanstva na Mirogoju položila vijence u spomen na poginule branitelje

Vijence su položili i predsjednik Sabora Vladimir Šeks te predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, u ime SDP-a dopredsjednik te stranke Zlatko Komadina, brojne udruge, predstavnici Županije šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinska.

Obilježavanje ovog velikog blagdana i obljetnice u Kninu započelo je u ranim jutarnjim satima glazbom orkestra Hrvatske ratne mornarice kroz ulice Knina, a cijeli grad je okićen zastavama i u prazničkom ozračju.

Ove godine na odavanju počasti poginulima na groblju u Kninu okupio se izuzetno veliki broj građana iz cijele Hrvatske, među kojima i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Vijenci su polagani uz zvuke trube i poznate skladbe "Tišina", a prigodnu riječ i blagoslov svima je udijelio fra Petar Klarić,
gvardijan i župnik kninski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene