Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greške se plaćaju

Vlada: Isplata 1,3 milijun kuna obeštećenja javnim ovršiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz proračunske pričuve isplatit će se sveukupno 1,3 milijuna kuna za 71 imenovanog javnog ovršitelja, koji nikada nisu počeli obavljati te poslove budući da je država ukinula tu službu.

Odluku o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Vlada je danas donijela nakon rješenja Ustavnoga suda koji je odredio da svaka od ukupno 71 osobe koja je imenovana javnim ovršiteljima temeljem tada važećeg Zakona o javnim ovršiteljima, ima pravo na zadovoljštinu u paušalnom neto iznosu od 18 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

>>Država mora isplatiti 18.000 kuna zadovoljštine svakom od 71 ovršitelja

Zakon o javnim ovršiteljima donesen je u vrijeme bivše Vlade, ali je Vlada Zorana Milanovića tu službu ukinula.Do danas je 59 osoba podnijelo zahtjev za odštetom. S obzirom na to da se sve ovo događalo 2013. godine i da Ministarstvo financija nije bilo u mogućnosti planirati ove iznose, objasnio je Ministar financija Slavko Linić, odlukom se ukupan iznos osigurava iz proračunske pričuve kako bi Ministarstvo pravosuđa moglo obaviti isplatu.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene