Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz proračunske pričuve isplatit će se sveukupno 1,3 milijuna kuna za 71 imenovanog javnog ovršitelja, koji nikada nisu počeli obavljati te poslove budući da je država ukinula tu službu.


Odluku o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Vlada je danas donijela nakon rješenja Ustavnoga suda koji je odredio da svaka od ukupno 71 osobe koja je imenovana javnim ovršiteljima temeljem tada važećeg Zakona o javnim ovršiteljima, ima pravo na zadovoljštinu u paušalnom neto iznosu od 18 tisuća kuna.

>>Država mora isplatiti 18.000 kuna zadovoljštine svakom od 71 ovršitelja

Vezani članci Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja Napadač na policajca pred Vladom Napadač s Markova trga u jezivoj objavi oglasio se nakon krvavog napada: "Dosta je bilo prevara"

Zakon o javnim ovršiteljima donesen je u vrijeme bivše Vlade, ali je Vlada Zorana Milanovića tu službu ukinula.Do danas je 59 osoba podnijelo zahtjev za odštetom. S obzirom na to da se sve ovo događalo 2013. godine i da Ministarstvo financija nije bilo u mogućnosti planirati ove iznose, objasnio je Ministar financija Slavko Linić, odlukom se ukupan iznos osigurava iz proračunske pričuve kako bi Ministarstvo pravosuđa moglo obaviti isplatu.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook