Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada i sindikati javnih službi postigli su dogovor oko sklapanja privremenog Temeljnog kolektivnog ugovora. On će se početi primjenjivati od 13. ožujka, a trajat će do 1. kolovoza.


Ukoliko se u tom razdoblju ne dogovori potpisivanje novog Temeljnog kolektivnog ugovora produžit će se primjena prava iz privremenog sve do postizanja dogovora.

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada imenovala novog šefa Janafa: Evo kako je ministar Ćorić odgovorio o ostavljanju mobitela u famoznom Klubu Konferencija za medije sindikata učitelja o štrajku (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 1 U utorak nastave nema u cijeloj Hrvatskoj: "Spremni smo ići do kraja. Možete nam uzeti sve, ali ne i dostojanstvo"

''Sindikati i Vlada dogovorili su da će u narednom razdoblju prava zaposlenih u javnim službama regulirati kratki Temeljni kolektivni ugovor koji će vrijediti do 1. kolovoza s produženom primjenom do 1. studenog'', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić.

''Ovim temeljnim ugovorom zadržat ćemo ista prava u javnim službama. Argumenti obiju strana su se sveli u ovakve zaključke. To nam daje vrijeme da u pregovorima o novom Kolektivnom ugovoru pristupimo spremni i da postignemo bolje uvjete rada za naše radnike u javnim službama'', kazao je.

Predstavnici sindikata također su zadovoljni pregovorima, javlja N1.

''Ono što smo tražili je da sklapamo ugovor na kraći period. Vlada je prihvatila i to je pozitivan pomak. Bili su teški pregovori, jer je Vlada inzistirala da se regres regulira kao u državnim službama, što bi nama bilo neprihvatljivo. Od toga se odustalo. Očekujemo u novim pregovorima nastavak dobre vjere'', rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.