Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sjednici

Vlada donijela odluku o novim cijenama goriva: Pogledajte koliko ćemo plaćati od utorka

I ovoga utorka na benzinskim postajama čekaju nas nove cijene goriva.

Održana je još jedna telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je donesena odluka o novim cijenama goriva. Litra eurosupera 95 koštat će 11,19 kn. Za litru eurodizela građani će morati izdvojiti 12,35 kn, a ukupno 8,49 kn građani će platiti litru plavog eurodizela.

Da nema mjera Vlade, maloprodajne cijene naftnih derivata iznosile bi: 13,07 kn po litri za benzinsko gorivo, 14,82 kn po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kn po litri za plavi dizel.

Nove cijene goriva, 23. kolovoza 2022. Nove cijene goriva, 23. kolovoza 2022. (Foto: Vlada RH)

Pročitajte i ovo Kamion Hmm... ''Hvala što ste ostavili otključan rezervoar'': Ostali bez goriva pa se poslužili, a onda ostavili i poruku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podaci zavoda za statistiku Inflacija na rekordnoj razini: Pogledajte što je najviše poskupjelo

Dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna po litri, napominju iz Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene