Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražili analizu poslovanja

VLADA DEMANTIRA NAMJERU PRIVATIZACIJE 'Nitko nikada nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informacije koje su se pojavile, Vlada naziva neistinitima.

Vlada Republike Hrvatske danas je poslala priopćenje o, kako ih nazivaju, netočnim informacijama o privatizaciji poduzeća od strateškog značaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

'Državni ured za upravljanje državnom imovinom zatražio je analizu poslovanja društava u većinskom vlasništvu države i društava od posebnog državnog interesa, koja će biti temelj za izradu strategije odnosa prema tim društvima, a ne njihovu procjenu, kako su o tome netočno izvijestili neki mediji. Cilj analize jest saznati u kakvom su stanju ta društva i po potrebi korigirati njihovu kategorizacij', stoji u priopćenju.

Poriču da je u planu privatizacija strateških tvrtki.

'Nitko nikada nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke ili privatizirati poduzeća od strateškog značaja. Jednako tako, nikada nije bilo riječi o privatizaciji strateških resursa poput šuma i voda, a sve ostalo je konstrukcija i neistina. Sve odluke, nakon što se provede analiza i rasprava, na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donosit će Vlada Republike Hrvatske', nastavlja se u priopćenju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene