Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijedlog 31 zastupnika

Vlada u cijelosti odbila zahtjev za smjenu ministrice Blaženke Divjak

Vlada je odbacila prijedlog 31 saborskog zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Uvodno je premijer Andrej Plenković izdvojio sastanak Vlade sa županima u Koprivnici. Podsjetio je i na to da je održan sastanak Europskoga vijeća na kojem je Hrvatska od Finske preuzela poslove za predsjedanje Europskom unijom. Kaže da će na početku biti apsolvirana velika tema - Brexit. Druga kapitalna tema bit će višegodišnji financijski okvir. Treća je važna tema priprema konferencije o budućnosti Europe. Najavio je i sastanak EU-a i zemalja jugoistočne Europe u svibnju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Predsjednik Vlade izvijestio je da je pripremljena za pokretanje internetska stranica hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a (EU2020HR). ''Pripremljena je na četiri jezika, prilagođena za korisnike koji imaju oštećenja vida i sluha, ima sve prepoznatljive elemente hrvatskog vizualnog identiteta'', rekao je Plenković pa kliknuo: ''Zvonko, je li to to? Nemoj sad da se slučajno ne otvori, onda smo u velikom problemu, a i ovi iz APIS-a.'' Nije se dogodilo ništa, imao je problema s pokretanjem stranice. Klikao je i klikao, a ništa. ''Ali ne miče se miš, aha, ovaj miš, krivo ste mi rekli'', naglasio je Plenković. ''Zdravko, mogao si ti ovo, imam dojam da ti ovo bolje divaniš. Evo, sve je tu'', rekao je predsjednik Vlade kad je ipak uspio,

SDP je skupio 31 potpis saborskih zastupnika, što je dovoljno za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak.

Objasnili su da je jedan od glavnih razloga za opoziv izjava ministrice koja je stanje tijekom štrajka u školama nazvala potpunom blokadom te optužila Andreja Plenkovića da se igra moći.

''Vlada u cijelosti odbacuje navode i o prosvjedu i o reformi'', rekao je premijer Andrej Plenković.

Na sjednici Vlade usvojeno je uvođenje mjere Cro kartice kao poticaja domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj. Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da će se plaćati debitnom karticom, a očekuje se povećana potrošnja. Plenković je izrazio zadovoljstvo dobrim turističkim rezultatima.

I policijskim službenicima bit će povećani dodatci na plaću, a isplaćivat će im se po modelu 3+1+2 posto, počevši od isplate plaće za ovaj mjesec, predviđeno je prijedlogom sporazuma koji je Vlada prihvatila u srijedu na sjednici i ovlastila ministra unutarnjih poslova da ga potpiše sa sindikatima.

Vlada je donijela odluku o dodjeli 97,6 milijuna kuna iz državnog proračuna bolnicama za otplatu dijela duga veledrogerijama, koji trenutno iznosi oko 2,5 milijarde kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene