Obavijesti Video Pretražite Navigacija
danas u proceduru

SDP prikupio potpise za opoziv Blaženke Divjak: ''Pomoći ćemo im da riješe turbulencije između sebe''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je prikupio potpise za pokretanje opoziva ministrice Blaženke Divjak.

SDP je skupio 31 potpis saborskih zastupnika, što je dovoljno za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak. Do kraja petka uputit će ih u proceduru.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Vlada ima osam dana da se očituje, a SDP očekuje da će ih Vlada podržati. Također očekuju da će smjenu ministrice Blaženke Divjak raspraviti prije početka ustavne stanke dakle do 15. prosinca. Navode da je jedan od glavnih razloga za opoziv izjava ministrice koja je stanje nazvala potpunom blokadom te optužila Andreja Plenkovića da se igra moći.

''Pomoći ćemo im da riješe turbulencije između sebe bilo da se raspadne ili nešto drugo. Oni su u stanju toliko se posvađati između sebe da mi to i ne moramo'', rekao je predsjednik SDP-ova Kluba Arsen Bauk.

Ministrica znanosti u srijedu se komentirajući SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za njezinim opozivom referirala na dužinu pjesama Leonarda Cohena rekavši da je njezina lista prioriteta jednako duga, ali da to nije na toj listi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene