Arsen Bauk (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Arsen Bauk (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP je prikupio potpise za pokretanje opoziva ministrice Blaženke Divjak.


SDP je skupio 31 potpis saborskih zastupnika, što je dovoljno za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak. Do kraja petka uputit će ih u proceduru.

Vezani članci Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Divjak o SDP-ovu zahtjevu za njezin opoziv: "Nema pravih argumenata i na razini je politikantstva"

Vlada ima osam dana da se očituje, a SDP očekuje da će ih Vlada podržati. Također očekuju da će smjenu ministrice Blaženke Divjak raspraviti prije početka ustavne stanke dakle do 15. prosinca. Navode da je jedan od glavnih razloga za opoziv izjava ministrice koja je stanje nazvala potpunom blokadom te optužila Andreja Plenkovića da se igra moći.

''Pomoći ćemo im da riješe turbulencije između sebe bilo da se raspadne ili nešto drugo. Oni su u stanju toliko se posvađati između sebe da mi to i ne moramo'', rekao je predsjednik SDP-ova Kluba Arsen Bauk.

Ministrica znanosti u srijedu se komentirajući SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za njezinim opozivom referirala na dužinu pjesama Leonarda Cohena rekavši da je njezina lista prioriteta jednako duga, ali da to nije na toj listi.