Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada će financirati dvoranu u Varaždinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada suglasila se danas da s gradom Varaždinom zajednički financira zakupninu za sportsku dvoranu koja će godišnje iznositi 4,62 milijuna eura.

Taj će iznos po pola financirati Vlada i Varaždin, svaki po 2,31 milijun eura godišnje, a sporazumom je predviđena i klauzula po kojoj bi, u slučaju prijevremenog otkupa dvorane, Vlada snosila polovicu tog troška i sukladno tomu postala i 50-postotni suvlasnik dvorane.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Sporazum s Varaždinom identičan je sporazumu sa Zagrebom, rekao je premijer Ivo Sanader najavljujući da se skoro potpisivanje sličnih sporazuma očekuje i s Osijekom, Splitom i Porečom.

Sporazum s Porečom mogao bi biti potpisan idući tjedan. Premijer je podsjetio da je za izgradnju dvorane tom gradu preneseno u vlasništvo državno zemljište, a grad će financirati izgradnju dvorane, škole i zaobilaznice.

U najnezgodnijoj situaciji je Zadar koji je sam još prije počeo
graditi dvoranu i ona je pred završetkom, ali premijer najavljuje kako će se naći načina da Vlada pomogne i Zadru.

Sanader je istaknuo kako su sporazumi s gradovima, u kojima će se održati Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009., puni doprinos Vlade, uz potporu Sabora, dobroj organizaciji tog prvenstva.

Vlada je ne samo u političkom smislu, nego i financijskom podržala organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva, podsjetio je Sanader koji se nada da će sve potrebne sportske dvorane biti izgrađene najkasnije mjesec dana prije početka prvenstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene