Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni Pevecovi

Višnja policiji kuhala kavu: 'Od radnika su radili roba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni su Višnja i Zdravko Pevec. Policija još službeno ne govori o imenima, no, sinoć su zajedno s bivšom računovotkinjom iz grupacije Pevec privedeni u policiju.

Noć su proveli iza rešetaka. Trojac se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. Nešto prije ponoći supružnici Pevec i službeno su uhićeni i prepraćeni u policiju. 'Sumnja se da su ove osobe počinile kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti i da su vezano se uz to i pomagali u počinjenju ovog kaznenog djela', rekao je Dražen Medved, iz PU bjelovarsko-bilogorske. Policija još ne govori o imenima. Jučer je cijeli dan pretresala imanje Pevecovih. U kasnim noćnim satima u obiteljskoj kući u središtu Bjelovara naša kamera snimila je Višnju Pevec koja policajcima kuha kavu. Kriminalistička istraga još traje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se odluka Vijeća Suda Pevecovi bi se mogli vratiti u pritvor Slika nije dostupna Brane se sa slobode Ekskluzivni video: Pevecovi stigli doma

>> FOTO: Uhićeni Zdravko i Višnja Pevec

'Na kriminalističkom istraživanju u policiji mogu biti 24 sata, iznimno 48 sati', rekao je Medved. Pevece i njihovu računovotkinju sumnjiči se za kaznena djela u poslovanju i platnom prometu. Zdravko Pevec još je prije nekoliko mjeseci bio na policiji zbog lažnih mjenica. Uhićenje ne bi trebalo utjecati na sadašnje poslovanje tvrtke. Pevec Bjelovar i Zagreb već su u stečaju. Stečajni upravitelj s poslom je krenuo ispočetka.

'Svi radnici redovito dobivaju plaću, svi radnici redovito dobivaju sve doprinose i mislim da ova situacija apsolutno ne bi trebala utjecati na daljnje poslovanje Peveca u stečaju', rekla je Krunoslava Blaha, glasnogovornica tvrtke Pevec. Događaje oko do jučer najmoćnijeg sugrađanina Bjelovarčani različito komentiraju.

'Pevec je od radnika radio roba'

'Trebalo ga je još i prije uhititi. Treba ga rastegnuti ovako, jer je on od radnika radio roba. Ja sam dolazio za Božić gore, on im nije htio pustiti grijanje', rekao je jedan radnik. Imanje s kojeg su pokrenuli svoje poslovno carstvo, a i na kojem su dočekali službeno uhićenje danas je prazno. Višnja i Zdravko Pevec uhićenje su, kako doznajemo, emotivno vrlo teško prihvatili. Obitelj događaj ne želi komentirati. Supružnike i računovotkinju nakon policije čeka istražni sudac koji im možda odredi i pritvor. Ukoliko im se dokaže krivnja za zlouporabu položaja i ovlasti, zakon predviđa maksimalnu kaznu zatvora do osam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene