Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o mjenicama?

FOTO: Uhićeni Zdravko i Višnja Pevec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni su muškarca i dvije žene iz grupacije Pevec zbog zlouporabe položaja i ovlasti i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Riječ je o 55-godišnjem muškarcu i dvjema 48-godišnjakinjama, objavila je policija, u kojoj se nije moglo doznati jesu li među uhićenima osnivač grupacije Pevec Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja, kao što su to jučer nagađali pojedini mediji. No, uhićenje bračnog para Pevec potvrdio nam je njihov odvjetnik Čedomir Jakovljević. 'Da, uhićeni su, ali o čemu se konkretno radi tek će se ustanoviti', rekao je Jakovljević za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brane se sa slobode Ekskluzivni video: Pevecovi stigli doma Slika nije dostupna Na prijedlog odvjetništva Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru!

>> Pevec: Nigdje i ni od koga ne bježim!

U kratkom priopćenju policija navodi da su uhićenja provedena u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom i da je daljnje kriminalističko istraživanje u tijeku. Prema podacima, koje je ranije objavila policija, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, a poslovanje grupacije Pevec našlo se na meti istražitelja zbog sumnji da su počinjena kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

Mediji su ranije pisali da Pevecu prijeti tužba jer je izdavao mjenice bez pokrića. Policija je protiv Peveca, po pisanju medija, u suradnji s Interpolom pokrenula istragu o navodnom ugovoru kojim je Pevec krajem prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar. Navodno se ispituju i Pevecove tvrdnje o postojanju strateškog partnera iz Austrije temeljem kojih je stečaj tvrtke bio odgođen na nekoliko dana.

Podsjetimo, mediji su jučer pisali kako su uhićeni Zdravko i Višnja Pevec, no policija te informacije nije potvrdila, već su samo izvijestili o istražnim  radnjama u Pevec grupi, koje traju već mjesecima. 'Nitko nije formalno uhićen', rekao je jučer glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske. (Mi.Dr./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene