Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više požara na jugu Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je o nekoliko požara koji su jučer tijekom dana izbili na području juga Hrvatske. Požarom je bilo ugroženo i vodocrpilište za grad Metković.

Oko 8 sati JVP Metković zaprimila je dojavu požara u BiH, na brdu Popina kod mjesta Doljani, u pograničnom području sa RH.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu" Požari u Grčkoj - 4 haraju požari Strava u Grčkoj: U šumi pronađeno 18 izgorjelih ljudskih tijela

Kako je požarom bilo ugroženo vodocrpilište za grad Metković, koje se nalazi na području BiH, gasili su ga vatrogasci JVP Metković uz pomoć jednog kanadera.

U požaru je izgorjelo oko 20 ha borove šume. Požar je lokaliziran oko 15 sati. Daljnju brigu o požarištu preuzeli su vatrogasci JVP Čapljina.

U požaru otvorenog prostora kod mjesta Štikovo izgorjelo je oko 150 ha makije, ugasila su ga dva zrakoplova Canadair, jedan Air Tractor i vatogasci JVP-a Drniš.

>> Požare u nekoliko dalmatinskih županija gasili i kanaderi

Oko 13 sati buknuo je požar kod mjesta Kistanje kojim je bilo zahvaćeno oko 8 ha niskog raslinja i hrastove šume. Ugasili su ga tri vatrogasca s jednim vozilom i jednim Air Tractorom oko 17 sati.

VOC Šibenik primio je dojavu i o požaru kod mjesta Piramatovci, u zaseoku Galići u kojem je izgorjelo oko 10 ha borove šume i niskog raslinja, a požar su gasila dva kanadera, jedan Air Tractor, JVP Šibenik, DVD Skradin te DVD Dubravice .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene