Zbog kvara na kontaktnoj mreži putnici na relaciji Zagreb - Križevci čekali su satima da po njih stignu autobusi

Galerija


Punih pet sati trajala je nevolja putnika u vlaku na relaciji od Zagreba prema Križevcima, a procjene su da je tijekom petka i subote više od tisuću ljudi bilo spriječeno na vrijeme stići kućama, i to zbog kvara koji se dogodio na kontaktnoj mreži u blizini Križevaca, piše u nedjelju Jutarnji list.

Vezani članci Splitska policija Kamionom pregazio ženu na rivi na Hvaru: Policija traži očevice da otkrije kako je došlo do nesreće Slika nije dostupna Vlak kod Božjakovine udario u snježni nanos

Točnije, neki putnici na prijevoz svojim destinacijama čekali su i do ranih jutarnjih sati u subotu jer tvrtke HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastruktura nisu uspjele osigurati dovoljan broj autobusa kojima bi ih prevezli kućama, navodi dnevnik.

“Čekali smo u vlaku nešto malo manje od pet sati, a cijelo to vrijeme nitko nam nije dao informaciju što se dogodilo i hoće li nam stići zamjenski prijevoz. Na kraju nam autobus nije stigao, nego su nas do Koprivnice odvukli uz pomoć dizelske lokomotive. Nadala sam se lijepom vikendu s familijom, a kući sam stigla u 21:50 sati iako sam na put iz Zagreba krenula u 16:30”, ispričala je Jutarnjem putnica koja je željela ostati anonimna.

Prema informacijama iz HŽ Putničkog prijevoza, kvar na kontaktnoj mreži dogodio se u petak u 16:35 sati pošto je kamion oštetio vodove kontakne mreže, a prijevoz vlakova dizelskim lokomotivama počeo se odvijati tek nakon 20:10 sati, kad je završen policijski očevid.

U međuvremenu, međutim, HŽ Putnički prijevoz i Infrastruktura putnike iz ukupno deset vlakova na krajnje su destinacije pokušavali odvesti uz pomoć samo četiri autobusa, jer prijevoznici koji bi u ovakvim situacijama trebali odraditi zamjenski prijevoz - nisu imali vozila, donosi Jutarnji list. (Hina)