Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 500 policajaca završilo obuku za borbu protiv traffickinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ravnateljstvu policije svečano je obilježen završetak obuke policajaca koji su se se proteklih godinu i pol dana osposobljavali za učinkovitiju borbu protiv trgovanja ljudima (trafficking) i krijumčarenja migranata te zaštitu žrtava.

Projektom, koji je proveden uz financijsku pomoć Vlade Velike Britanije, obučeno je 27 policajaca trenera, a njihove seminare završilo je 350 policajaca i 173 pomoćnika načelnika policijskih postaja nadležnih za poslove granične policije.

Pročitajte i ovo Uvođenje vojnog roka - 1 Sastao se Odbor za obranu Treba li Hrvatska vratiti služenje vojnog roka? "Promijenile su se sigurnosne okolnosti u svijetu'' Ilustracija Nisu MiG-ovi Ovo bi vas moglo uznemiriti: U dijelu Zagreba čut će se eksplozije, MORH objasnio o čemu se radi

U sklopu projekta tiskani su letak i priručnik za graničnu policiju, promidžbeni plakati, promidžbeni film "Nije na prodaju" te edukativni film o načinu vođenja obavjesnog razgovora sa žrtvama trgovanja ljudima.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj John Ramsden ustvrdio je kako je riječ o važnom projektu jer će osposobljenost i učinkovitost hrvatske granične policije utjecati na sigurnost građana Europske unije kada joj se Hrvatska priključi i njezine granice postanu vanjske granice Unije.

Ramsden je upozorio da je Hrvatska sada tranzitna zemlja za ilegalne migrante i žrtve trgovanja ljudima, no da će ulaskom u EU postati njihovo odredište.

Ravnatelj policije Marijan Benko istaknuo je kako je trgovanje ljudima i krijumčarenje migranata težak problem te da je stoga potrebno stalno usavršavanje policajaca i što bolja suradnja svih nadležnih institucija. Ustvrdio je da je Hrvatska na tom području posljednjih godina napredovala.

Voditeljica hrvatskog ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Lovorka Marinović ocijenila je da je projekt obuke graniče policije rezultat višegodišnje uspješne suradnje Vlade Velike Britanije, IOM-a i MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene