Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virovitičko-podravska županija

Virovitica: Zbog suše i oluje proglašena elementarna nepogoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasio je elementarnu nepogodu zbog suše za cijelu Virovitičko-podravsku županiju i zbog olujnog nevremena za područje Orahovice.

Sušu je, navodi se u odluci, uzrokovalo dugotrajno razdoblje bez oborina s visokim temperaturama, što je izazvalo velike štete na svim poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima. Olujno nevrijeme koje je orahovačko područje zahvatilo 29. srpnja ove godine oštetilo je trajne nasade i ratarske kulture (kukuruz, suncokret, soju).

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

>>Osječko-baranjska županija u pola godine već ima dvije proglašene elementarne nepogode

Jedinice lokalne samouprave dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode i podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Državnom i Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te nadležnom ministarstvu, najkasnije do 21. rujna ove godine.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene