Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Časna sestra Antonija i odgojiteljica Ružica iz Vinkovaca su desetero djece spasile iz vrtića Cvjetnjak u sklopu samostana 'Marijin dom' koji je bio u plamenu.


U manje od dvije minute, sestra Antonija i odgojiteljica Ružica iznijele su desetero djece u dobi od devet mjeseci do dvije godine iz vrtića Cvjetnjak nakon što se u njemu zapalila perilica posuđa, piše Jutarnji.hr.

Vjerojatno je da je zbog tehničkog kvara došlo do zapaljenja perilice, što je izazvalo širenje dima po zgradi. Sestra Antonija je na vrijeme vidjela što se događa i prije nego se dim iz kuhinje proširio po ostalim prostorijama, uspjela je zajedno s odgojiteljicom izvesti djecu iz vrtića. 

>> Probudila se usred noći, vidjela pitona na bebinoj ruci i spasila joj život

'Odmah sam zvala vatrogasce i pokušala sama aktivirati vatrogasni aparat, ali sam bila previše pod šokom da bih ga uključila. Tada sam odjurila do djece i s tetom Ružicom smo ih prenijeli kod susjede', kazala je sestra Antonija.

Nakon pet minuta stigli su vatrogasci i stavili sve pod kontrolu. Požar se, kaže, nije širio, već je samo bilo neugodnog dima od plastike. Tek nakon što se sestra Antonija smirila, shvatila je što se sve moglo dogoditi da nije tako brzo reagirala. Bila je toliko prisebna da se uspjela spustiti i do podruma kako bi isključila glavnu električnu sklopku.

Roditelji djece koja pohađaju taj vrtić su zadivljeni prisebnošću dviju žena. Jako smo zadovoljni s vrtićem, a časne nas iz dana u dan sve više ugodno iznenađuju. Mogu im samo čestitati na iznimnoj hrabrosti', kazao je Dragan Bošnjak, jedan od roditelja.

Vezani članci Papa Franjo Papa shrvan stravičnim otkrićem masovne dječje grobnice, izravna isprika ipak izostala Bebe fakini (Foto: boredpanda.com) Roditelji objavili slike svojih beba fakina, od malih nogu imaju stav

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook