PR
PR Foto: PR

Ivan Antunović i Luka Šuker ukazali na problem neaktivnosti u Hrvatskoj.


Vinkovčani su se proteklog vikenda spremno odazvali pozivu vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska i odradili jednosatni trening. Kineziolozi Ivan Antunović i Luka Šuker s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ukazali su na manjak redovne tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj te potaknuli građane na redovno vježbanje. Aktivna Hrvatska i u devetoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta. Partneri su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska liječnička komora, Definicija Hrane i Mentalni trening. Projekt se održava u suradnji s Gradom Vinkovci, a generalni partner je HEP.

Jednosatni trening samo je početak i poticaj građanima na daljnje bavljenje tjelesnom aktivnošću. Ljeto i dani odmora su pri kraju, ovo je pravo vrijeme za ponovnu veću aktivaciju i pripremu tijela za radne i školske zadatke koji su pred nama!“ - izjavio je Ivan Antunović, dok je Luka Šuker dodao: „Apeliram na sve da se što više kreću u toku dana. Probajte izdvojiti barem pola sata za tjelesnu aktivnost, izaberite neki vid sporta koji vam najviše odgovara i koji vas zabavlja. Vaše će vam tijelo biti zahvalno!

PR PR Foto: PR

Na lokaciji sportskog kompleksa Lenije na plavome terenu, okupljeni vježbači dobili su majice za vježbanje, Magnezij Citrat 375 Dietpharma i Pharmasa. Dobili su i svježe Rajska rajčice, JANA vodu, a PIK Vrbovec darovao je PIK Šunku u ovitku i PIK Kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit. Partneri projekta su Decathlon i Falkensteiner Resort Punta Skala.

Idući trening je u Zagrebu ove subote, 11. rujna u 10 sati na livadi ispred Fontana, ulica Hrvatske bratske zajednice. Prijavite se za vježbanje na www.aktivnahrvatska.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju