Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Don Vinko Sanader odgovara

'Nije 3 milijuna i pripada župi Gospe od Otoka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informaciju kako je na njegovim računima pronađeno tri milijuna kuna opovrgnuo je osobno don Vinko Sanader.

U priopćenju kojeg je poslao medijima kaže da mu nije poznato da je itko provjeravao njegove račune, no da i jest, doznao bi kako se ne radi o tri milijuna kuna već o daleko manjoj svoti u vlasništvu župe Gospe od Otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj Sanader bez prihoda Mirjana Sanader nije mogla do svoje plaće Slika nije dostupna Otkrivamo čuvane detalje posjeta Mesić će i s papom pričati o uklanjanju križeva

>> M. Sanader: 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom'

>> Na računima Vinka Sanadera 3 milijuna kuna?

Napominje kako župa godinama drži novac oročen na istom računu za kojeg on ima punomoć. Ističe kako se o svotama na računu obavještava i Nadbiskupski ordinarijat u Splitu kojem je godišnje dužan davati izvješće te da je laž da je bilo tko iz crkvenih krugova dao medijima ikakve podatke o računima župe Gospe od otoka.

Nitko službeno nije rekao da je novac povezan s istragama protiv Ive Sanadera.  No u USKOK-u, nema praznog hoda i istražitelji provjeravaju ima li sporni milijunski iznos pokriće ili je 'prljavog' podrijetla. Također, imovina don Vinka nije blokirana.

Priča o novčanom otkriću u solinskoj župi, prepričava se i u crkvenim krugovima.  Čak i da je gotovinu s crkvenih polagao na privatne računa, što po zakonu smije, don Vinko je to morao potkrijepiti ugovorima

'Ne smijete vi iz službenog trošiti novac za svoje privatne svrhe, osim ukoliko vam to odredi duhovni stol. Ukoliko se svećenik toga ne pridržava, biskup ga može kazniti. Vjernici vole znati kamo ide taj novac i u koje se svrhe troši. Naši svećenici su vezani savješću da vode financijske poslove po savjesti i da ga po savjesti i čuvaju', kaža svećenik Adalbert Rebić. Biskup u provjeru dolazi samo na osnovu prijave, posumnjaju li vjernici u pronevjeru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene