Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitsko-makarska Nadbiskupija priopćenjem brani don Vinka Sanadera, brata bivšeg premijera. Don Vinko, inače župnik Gospe od Otoka u Solinu za svoje crkvene šefove je neupitnog poštenja.


Don Vinkovi nadređeni dali su si truda i provjerili župni Blagajnički dnevnik unatrag deset godina. Pročešljali su i bankovne ispise ulaganja, podizanja i oročavanja novca s naznačenih računa i utvrdili kako je don Vinko vrlo savjesan u vođenju financija svoje župe.

Vezani članci Ilustracija Objavljena imena članova Povjerenstva koji su od 58 milijuna kuna za razvoj zajednice 53 dali Crkvi Ilustracija Novo normalno: Zbog manjka školskih klupa nastava održana u crkvi, na ''sat'' ušla vjernica i pomolila se

Župa Gospe od Otoka, pojašnjavaju u priopćenju, posjeduje 2.708.303 kuna. Taj je iznos sadašnji župnik dijelom naslijedio od bivšeg župnika, a godišnje ga je povećavao u skladu s milodarima vjernika koji nisu potrošeni u tekućoj godini.

>> VIDEO: Kako je Sanaderu iza rešetaka?

Nadbiskupija hvali don Vinka da je sve župne prihode i rashode veoma savjesno bilježio u Blagajnički dnevnik i u presliku dostavljao nakon završene godine u Nadbiskupski ordinarijat.

Crkva: Don Vinkovo poštenje je neupitno

U pojašnjenju načina poslovanja brata bivšeg premijera navodi se i kako se računi vode na župnika samo zato što nijedna župa nije bila priznata kao pravna osoba sve do 1998. godine i banke su preferirale suradnju s računima na ime župnika, a ne župe. Sanaderova brata hvali se i zbog savjesnog trošenja novca, jer nije posegnuo u blagajnu čak ni zbog nužne obnove kuće.

Zbog načina na koji don Vinko vodi brigu o financijama svoje župe, Nadbiskupija mu, stoji u priopćenju može samo zahvaliti za savjesno upravljanje zupnim materijalnim dobrima, a jos vise za marljivi i odani pastoralni rad.