Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještani Potoka, mjesta u blizini Popovače tri su dana u strahu izlazili iz svojih kuća zbog lisice. Zvali su u pomoć službu 112. Oni su alarmirali lovce, policiju, veterinare, no uzalud.


Nijedna od tih institucija nije došla u Potok. Jer, po zakonu to nitko ne bi trebao ni raditi. Mještanima su ipak dali dobronamjeran savjet: neka uzmu vile, ubiju životinju i spreme je u vrećicu kako ne bi druge zarazila. Lisica je selom hodala od prošlog tjedna. Stanovnici su zvali 112, a 112 nazvao higijeničara kutinske veterinarske postaje. 'Čovjek je rekao da on ne može ništa poduzet u tom slučaju, a policija ne smije pucati u naseljenom mjestu, lovci isto ne smiju pucati', rekao je Nikola Krizmanić, načelnik Županijskog centra 112, Sisak.

Vezani članci Slika nije dostupna Bijesna lisica ugrizla ga za nogu i nije puštala Slika nije dostupna Bijesne lisice mjesecima opsjedaju zagrebačko naselje

'Rekli su nam da neće doći nitko jer nitko nema ovlasti da to napravi. Uzmite vile i probodite, rekli su mi', ispričala je Marina Tonković Jukić. 'Bacio sam u nju vile i ranio sam je i onda sam uzeo dvije cigle i dokukao je do kraja', rekao je njezi suprug Nikola. Marina je nazvala higijeničara kutinske veterinarske postaje i rekla mu da dođe po lisicu. 'Rekli su da će netko doći tek sutra po nju, neka ju ja uzmem i spremim. Dobro da nisu rekli da je u kištru stavim. Prije nego što sam poklopila slušalicu u pozadini sam čula dovikivanje: histerična baba', ogorčena je Marina.

'Gospođa je u pravu i bila je s pravom histerična', rekli su u 112. Lisica je mrtva ležala cijelu noć i cijelo dopodne, u selu među životinjama. Higijeničar lisicu sada drži u hladnjaku i na upit je li je poslao na veterinarski institut da utvrde je li bila bijesna, odgovara da je oni voze u Zagreb samo ako to netko plati.