Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještani Potoka, mjesta u blizini Popovače tri su dana u strahu izlazili iz svojih kuća zbog lisice. Zvali su u pomoć službu 112. Oni su alarmirali lovce, policiju, veterinare, no uzalud.


Nijedna od tih institucija nije došla u Potok. Jer, po zakonu to nitko ne bi trebao ni raditi. Mještanima su ipak dali dobronamjeran savjet: neka uzmu vile, ubiju životinju i spreme je u vrećicu kako ne bi druge zarazila. Lisica je selom hodala od prošlog tjedna. Stanovnici su zvali 112, a 112 nazvao higijeničara kutinske veterinarske postaje. 'Čovjek je rekao da on ne može ništa poduzet u tom slučaju, a policija ne smije pucati u naseljenom mjestu, lovci isto ne smiju pucati', rekao je Nikola Krizmanić, načelnik Županijskog centra 112, Sisak.

Vezani članci Slika nije dostupna Bijesne lisice mjesecima opsjedaju zagrebačko naselje Slika nije dostupna Borba u masliniku: Preživio napad bijesne lisice

'Rekli su nam da neće doći nitko jer nitko nema ovlasti da to napravi. Uzmite vile i probodite, rekli su mi', ispričala je Marina Tonković Jukić. 'Bacio sam u nju vile i ranio sam je i onda sam uzeo dvije cigle i dokukao je do kraja', rekao je njezi suprug Nikola. Marina je nazvala higijeničara kutinske veterinarske postaje i rekla mu da dođe po lisicu. 'Rekli su da će netko doći tek sutra po nju, neka ju ja uzmem i spremim. Dobro da nisu rekli da je u kištru stavim. Prije nego što sam poklopila slušalicu u pozadini sam čula dovikivanje: histerična baba', ogorčena je Marina.

'Gospođa je u pravu i bila je s pravom histerična', rekli su u 112. Lisica je mrtva ležala cijelu noć i cijelo dopodne, u selu među životinjama. Higijeničar lisicu sada drži u hladnjaku i na upit je li je poslao na veterinarski institut da utvrde je li bila bijesna, odgovara da je oni voze u Zagreb samo ako to netko plati. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju