Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature padaju

Nakon južine vrijeme nam opet sprema iznenađenja - vikend donosi preokret

Snijeg, arhiva (Foto: Pixell)
Snijeg, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Temperaturni trampolin u Hrvatskoj se nastavlja i dalje pa nakon ovotjedne južine i praktički proljetnih temperatura dolaze minusi i snijeg.

Vikend će početi otprilike onako kakav je bio i tjedan - u subotu će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i neuobičajeno toplo s južinom. Potkraj dana na zapadu će bit kiše, dok će u gorskoj Hrvatskoj cijeli dan biti oblačnije i kišovitije, a u noći stiže i snijeg.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U nedjelju posvuda slijedi pogoršanje vremena, uz zahlađenje, s kišom u nizinama, a snijegom uglavnom u gorju. Ponedjeljak će donijeti djelomično proljepšanje vremena koje će najkasnije stići do Slavonije, no iako padalina neće biti, temperature će padati, a ujutro može biti i mraza. Tako će se jutarnja živa u termometru u gorskim krajevima spustiti i do minus 10 stupnjeva, dok će u kopnenom nizinskom području biti nekoliko stupnjeva ispod nule. No, dnevne temperature neće biti toliko niske i bit će iznad nule.

Na Jadranu će biti djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, moguće s malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. U subotu će i tamo biti južine, uz mjestimičnu kišu, posebice na sjeveru. Slijedi kišovita nedjelja, s neverama, uz skretanje vjetra na buru. U ponedjeljak dolazi proljepšanje vremena, najkasnije na dubrovačkom primorju, ali s burom i daljnjim zahlađenjem.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene