Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nezadovoljstva oko dnevnog reda na sjednici Vukovarsko-srijemske županije, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu.


Nakon održane sjednice Skupštine Vukovarsko – srijemske županije priopćenjem za javnost ŽO SDP-a izrazila je svoje nezadovoljstvo predlaganjem dnevnoga reda.

Vezani članci Stranke na vlasti u županijama Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao" Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Željko Sabo kandidat vukovarskog SDP-a za gradonačelnika: "Ljudi su me podržali i kako da ne prihvatim kandidaturu?"

Iz SDP-a navode da im je sporan prijedlog dnevnog reda u kojem je Klub vijećnika HSP dr. Ante Starčević predložio dopunu s točkom Prijedlog odluke o javnoj potpori Gradu Vukovaru za zaustavljanje nasilnog uvođenja dvojezičnosti.

>>Pinjuh dobio obavijest o isključenju iz SDP-a

'Klub vijećnika SDP-a smatra da je u samom prijedlogu neprihvatljiva kvalifikacija 'nasilnog uvođenja dvojezičnosti' s obzirom na to da je ta problematika riješena Ustavnim zakonom i Statutom Grada Vukovara, te onda i postavljamo logično pitanje: 'Je li provođenje zakona u Republici Hrvatskoj čin nasilja?', imajući u vidu da se provode zakoni pa i odluke iz Statuta Grada Vukovara koje su donosili isti oni koji se sada zdušno bore za neprovođenje istih.

Žalosno je što je Županijska skupština, uz protivljenje vijećnika iz Kluba SDP-a, dopunila Dnevni red s ovom točkom jer time daje legitimitet svima onima koji smatraju kako jedna skupštinska Odluka može derogirati važeće zakone RH', priopćili su vijećnici SDP-a.

Nakon zatražene i dobivene stanke vijećnici SDP-a napustili su sjednicu, pokazavši time svoje neslaganje s načinom rada i rješavanjem pitanja koja nisu u nadležnosti Županijske skupštine, navodi se u priopćenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook