Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijećnica reformista:

'Zbog pritisaka sam vratila mandat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tea Mirošević-Zubonja mandat je vratila koalicijskoj listi SDP-HNS-HSU.

Dosadašnja osječka gradska vijećnica Narodne stranke - reformisti (NS-R) Tea Mirošević-Zubonja izjavila je u ponedjeljak u Osijeku da je nakon niza pritisaka podnijela ostavku na svoj vijećnički mandat i vratila ga koalicijskoj listi SDP-HNS-HSU, odnosno HNS-u koji sada može imenovati novog vijećnika.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Ona je u Gradsko vijeće ušla kao zamjena za HNS-ovog vijećnika Dražena Alerića, koji je mandat stavio u mirovanje nakon što je imenovan pročelnikom Odjela za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi, a u rujnu prošle godine napustila je HNS i priključila se Reformistima.

Na konferenciji za novinare pred zgradom Gradske uprave Mirošević-Zubonja je kazala da njezini problemi nisu počeli izlaskom iz HNS-a, nego kada se svojim glasovanjem u Vijeću prestala uklapati u mehanizam vladajuće koalicije te o pojedinim pitanjima glasovala po vlastitom uvjerenju i razmišljanju.

Istaknula je kako su se 'tada pokrenule različite inicijative vraćanja mandata koaliciji SDP-HNS-HSU', ali budući se nije odlučila odmah vratiti mandat, 'krenuli su razni pritisci, koji su u posljednih mjesec dana prešli u pritiske na osobnoj razini'.

Tea Mirošević-Zubonja ustvrdila je kako se spominjalo dobivanje ili davanje otkaza te premještanje na druga radna mjesta, a da je, nakon razgovora s Alerićem s kojim se poznaje dugo godina, zaključila je da je takvim kombinacijama ugrožen i njegov posao u Gradskoj upravi, te odlučila vratiti mandat HNS-u i omogućiti im da dobiju još jednog vijećnika.

Čačić: 'Izbjegavamo sraz ideologija i stranaka koje nisu dale rezultate i rješenja'

Smatra da neprimjerene okolnosti, s kojima su se pojedinci htjeli baviti, nisu smjer kojim Osijek treba ići te kako to potvrđuje da njezin odlazak iz HNS-a nije bila pogreška, jer to nije politika u kojoj ona želi sudjelovati.

Zamjerila je gradonačelniku Ivanu Vrkiću što, u cilju nesmetanog funkcioniranja grada, nije zaštitio jednog od svojih najboljih pročelnika, nego je dopustio pojedincima da svojim stranačkim utjecajem remete rad Gradske uprave.

Na upite novinara odakle su dolazili pritisci, Mirošević-Zubonja nije željela govoriti. Odgovorila im je da prijetnje nije prijavila nadležnim institucijama jer su, kaže, "za sada bile u domeni podnošljivog".

Na konferenciji je nazočio i Dražen Alerić koji je istaknuo da je u slučaju vraćanja vijećničkog mandata HNS-u izgovoreno dosta insinuacija i laži, ali "da ni jedna kombinacija nije bila utemeljena na sustavnom promišljanju ili potrebi da se nekome nešto dogodi".

Na novinarski upit hoće li sada aktivirati svoj vijećnički mandat, Alerić je kazao da će koalicija SDP-HNS-HSU izabrati nekoga s koalicijske liste te zahvalio Mirošević-Zubonji "na činu koji je rijedak u našoj politici". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene