Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Korak ispred svih'

VIDEO Ovo je jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadar se može pohvaliti jednom od najmodernijih škola u Hrvatskoj.

Naraštaji učenika u strukovnoj školi Vice Vlatkovića školuju se uz najsuvremeniju tehnologiju. Zahvaljujući tome, bez problema nakon završetka obrazovanja nalaze posao. Sve što rade pokazali su i ministru obrazovanja Željku Jovanoviću.

Pročitajte i ovo Centar Klik u Puli - 2 Pula kao primjer KLIK za uspjeh: Otvorena moderna škola za učenike, ali i odrasle - ''Fantastično, jako mi se sviđa!" Škola - 4 Ima rješenja Ravnatelji sve kreativniji, tu su i stipendije, ali nitko ne želi predavati te predmete: "To ima posljedice na znanje i vještine učenika"

Suvremena oprema zainteresirala je oko 750 učenika za zanimanja elektroinstalatera, elektromehaničara, tokara, bravara i mnogih drugih. Otišli su dovoljno daleko da se mogu pohvaliti i preradom benzinskog motora u električni. 'Moto naše škole je biti korak ispred svih', kazao je profesor Ante Ivanac.

>>
Osječani među prvima u Hrvatskoj uveli uniforme u školu

U njihove je klupe sjeo i ministar Željko Jovanović koji nije odolio da mu učenici pokažu što znaju. Nažalost, nemaju sve škole ono što ima zadarska. Ministar poručuje, radi se na tome. 'Cilj da Hrvatska bude zemlja jednakih šansi za sve. To znači da u svakom dijelu Hrvatske svako dijete može steći obrazovanje, vještine i kompetencije koje će mu omogućiti da može dobiti kvalitetan posao', kazao je Jovanović.

Ovi učenici najčešće ga ne propuštaju. Zbog znanja koja stječu većinom ostaju kod obrtnika nakon odrađene prakse. Ravnatelj zna formulu. 'Kad imate dobru viziju, kad imate dobre kadrove, ljude koji su svjesni da u jednoj strukovnoj školi, strukovnom obrazovanju, se morate kontinuirano usavršavati tada rezultat ne može izostati', kazao je ravnatelj škole Tihomir Tomčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene