Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravu dramu preživjelo je šesnaestero školske djece čiji se školski minibus prevrnuo na Ličkoj magistrali i završio u provaliji.


Šestero ih je teže ozlijeđeno, još desetero lakše. Iz Srba gdje žive do Gračaca kamo idu u školu godinama ih prevozi isti vozač. Danas brzinu kretanja autobusa nije prilagodio skliskom kolniku. U gospićkoj bolnici miješaju se sreća i šok. Roditelji su ugledali svoju djecu nakon što su primili strašne vijesti, da se autobus koji ih je prevozio u školu prevrnuo i završio u provaliji.

Vezani članci Gospić iz zraka - 2 Ovaj kraj može se pohvaliti najvećim gradom u Hrvatskoj, ali ima i golemi neiskorišteni potencijal: "Da bih tu baš živio? Nažalost, ne vjerujem" Slika nije dostupna Vratili se u školske klupe da nauče kako privući turiste

>> Minibus s 15 učenika sletio s ceste

'Bila je poledica, to je bilo na Malovanu, bilo je sklisko i kombi se prevrnuo dvaput', ispričao je mali Marin. Sami su izlazili kroz prozor autobusa. Šestero djece ima teže, još desetero lakše ozljede. Vidljive rane na licima, napuknuta ključna kost i slomljena ruka kod dvojice najteže ozlijeđenih.

Sreća umjesto gorčine

Brzina kretanja autobusa, utvrdila je policija bila je neprilagođena. Jutro u Lici donijelo je poledicu na kolnik. Ozlijeđen je i vozač. Trenuci prevrtanja djeci su se urezala u pamćenje. 'Svi smo vrištali, bojali smo se', kaže mali Marko, a njegov kolega Toni govori kako mu je nakon prevrtanja samo pao mrak na oči te da ništa nije vidio.

Od mjesta nesreće do bolnice prevozili su ih slučajni prolaznici. Roditelji sretni što su ih u Gospiću ugledali žive. Sreća roditelja što su im djeca živa danas je zamijenila gorčinu zbog nesreće. Vozača minibusa koji profesionalno vozi tri desetljeća većina ih osobno poznaje. Smatraju ipak da ga za upravljačem školskog autobusa treba zamijeniti netko mlađi. Nakon dovršetka policijske istrage znat će se kakva mu kazna prijeti.