Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diljem Hrvatske

VIDEO: Više od 278 tisuća posjetitelja ‘Noći muzeja’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 278 tisuća posjetitelja, što je najviše dosad, posjetilo je ovogodišnju ‘Noć muzeja’ koja se održala 29. siječnja u 41 gradu i više od stotinu muzeja diljem Hrvatske, izvijestilo je Hrvatsko muzejsko društvo, organizator te manifestacije.

Posjetitelji su tijekom ‘Noći muzeja’ besplatno razgledali 116 muzeja, galerija i ustanova u kulturi koje su sudjelovale u projektu. Uz stalni postav i aktualne izložbe, muzeji su građanima, od 18 sati do sat iza ponoći, ponudili bogati popratni program, radionice, predavanja, performanse, recitale i koncerte. Najviše od ukupno 278.170 posjetitelja imali su Zagreb, Split, Zadar, Rijeka i Osijek. Zagrebačke muzeje obišlo je više od 161 tisuću ljudi, od čega ih je najviše bilo u novom Muzeju suvremene umjetnosti (oko 33 tisuće), u Tehničkom muzeju (18 tisuća), Muzeju za umjetnost i obrt (oko 13 tisuća), Arheološkom muzeju (10 tisuća), Muzeju Mimara (devet tisuća) te po oko osam tisuća u Muzeju grada Zagreba i Klovićevim dvorima.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

‘Noć muzeja’ u Splitu je okupila oko 42 tisuće ljudi, u Zadru njih oko 19 tisuća, u Rijeci oko 17 tisuća, u Osijeku desetak tisuća. Muzeji u Dubrovniku imali su oko pet tisuća posjetitelja, u Karlovcu oko četiri tisuće, u Vukovaru skoro tri tisuće, u Čakovcu oko dvije tisuće, dok ih je u Slavonskom Brodu bilo oko tisuću. Hrvatsko muzejsko društvo posebno ističe dobru posjećenost muzeja, zavičajnih zbirki i galerija u manjim gradovima, primjerice u Gradskom muzeju Makarska, Hrvatskom muzeju turizma Opatija, Dvorcu Trakošćan, Arheološkom muzeju Narona kod Metkovića, Muzeju Turopolja u Velikoj Gorici i Lapidariumu Muzeja Novigrad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene