Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon planetarnog hita preko noći

VIDEO: 'Violončelo mi je najbolja, najvjernija 'žena''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mlade hrvatske virtuoze Stjepana Husara i Luku Šulića čuo je cijeli svijet! Europu su violončelom već odavno pokorili, zasvirali za princa Charlesa, ponijeli titule mladih nada.

Za Novu TV otkrili su i kako su postali svjetska senzacija, njihova obrada pjesme Michaela Jacksona najgledaniji je glazbeni broj na internetu. Pokazali su kako zvuči 'Kralj popa' na klasičnom instrumentu. Umjesto Bacha, Dvoržaka, Brahmsa, na violončelu je eksplodirao rock.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žrtva slavnog alata Viralni hit - Što to radi muškarac pokraj ministrice? Slika nije dostupna Hit na internetu VIDEO Slatkica koja je preko noći osvojila svijet!

>> VIDEO: Hrvatski violončelisti hit na internetu

'Počeli smo pričati, ajmo napraviti nešto novo, nešto ludo, drugačije. Ljudima je dosta fraka, mašni, sve je to dosadno. Treba privući ljude, napraviti nešto atraktivno', objasnio nam je Stjepan. I napravili su. Više od 500,000 puta atraktivno i efektno. Njihova je izvedba preko noći postala hit.

'Stavio sam na YouTube, nakon minute išao na WC i nazad, već 307 komentara', dodao je Stjepan. 'To je nešto novo što smo htjeli ponuditi svijetu, naš aranžman Smooth Criminala, istaknuti našu virtuoznost na violončelu', pojasnio je Luka. Virtuoznost su pokazali još davno. No ne sumnjaju da su za planetarnu slavu bili potrebni i čarobni sastojci.

Mladi, ludi i zgodni

'Mladi smo, ludi, zgodni', kaže Stjepan. Jackson je tek početak. Prva izvedba od 10-ak pop, rock, klasičnih obrada, koje će završiti na zajedničkom albumu. 'Imamo puno planova, ali to je sve 'Top Secret', tako da ne mogu govoriti o tome', tajanstven je Luka. On je ponio titulu najveće nade u Europi. Stjepan je dvaput zasvirao na engleskom dvoru, za princa Charlesa. No za život kraljevske obitelji ne bi se mijenjao.

'Dosadni, ukočeni, uštogljeni, sve po protokolu, to se meni ne sviđa. Moram glumiti tamo nešto što nisam, ja sam ipak Balkanac, seljak. Ma zezam se', u šali nam je rekao Stjepan. Makedonija, London, Cipar pa opet London. Život u avionu malo je naporan, kaže, no čelo je vrijedno toga. 'Čelo mi je najbolja, najvjernija žena koja nikada ne dosadi', rekao je na kraju Stjepan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene